Kokulu İlaçlama

Kokulu ilaçlama her haşere üzerinde etkili olan bir ilaçlama yöntemidir. İlaç su ile karıştırılır motorlar yardımı ile püskürtme yöntemiyle uygun alanlara gerektiği kadar uygulanır. İlaçlama yapan kişinin eldiven, maske, tulum giymesi gerekir. İlaçlama yapılan alan 4-5 saat kapalı tutulmalıdır. Bu süre sonunda alan 1 saat havalandırıldığında rahatlıkla kullanılabilir. İlaçlama yapılmadan önce açıktaki gıdalar ağzı kapatılıp kaldırılmalı, çocuk oyuncakları poşetlenip uzaklaştırılmalı, akvaryum varsa etrafı ıslak havlu ile sarılmalıdır. İlaçlama bitiminde mutfak gereçleri ve nevresim takımları yıkanmalıdır.
Kokusuz İlaçlama

Kokusuz ilaçlama sıvı püskürtme şeklinde uygulanmaktadır, ofislerinizde çalışma saatlerinizde de uygulanabilir. İnsanların toplu kullanım alanlarında uygulanacak en doğru ilaçlama yöntemlerinin başında gelmektedir. İnsanların ve canlıların mekânını terk etmeden yapılan ve kokusu olmayan ilaçlardır. Bu ilaçlar sağlık bakanlığı onaylı olup kesinlikle insan sağlığı üzerinde etkisi yoktur. Kokusuz ilaçlama sadece haşere gurubuna etki eder.
Su içerikli hazırlanıp buharlama veya sisleme yöntemi kullanılarak uygulanır. İlaçlama esnasında camlar kapatılmalı ve en az yarım saat içerden uzak durmakta fayda vardır. Diğer ilaçlar gibi kesinlikle gıda maddesine temas etmemeli. Kokusuz ilaçlar her haşere gurubu için önerilmez çünkü bazı zor ölen haşerelerden pire, tahta kurdu ve tahtakurusu için kullanılmaz.
Jel İlaçlama

Bu ilaçlama uygulaması ile hamam böcekleri gibi haşerelerle etkili bir şekilde mücadele edilebilir. Jel ilaçlama uygulaması devrim niteliğinde bir özelliğe sahiptir. Jel ilaçlama belirli noktalara tabanca ve şırınga ile uygulanır daha sonra böcekler bu yemden beslenir. Özellikle hamam böcekleri birbirinin ölüsünden de beslenir bu sayede ilacı yiyen böcek ölürken diğer haşerelere de yem olduğundan diğerleri de zincirleme ölür.